15 juni, 2008

Flankerad av legender



"Det där ser ju precis ut som han, där före oss."
"Det är ju han!"
"Men han igen där bakom oss liknar ju precis honom."
"Det liknar bara int, det är han!"


Under Edmonton Oilers storhetstid i NHL på -80 talet flankerades den legendariske Wayne Gretzky av dessa finska hockeystjärnor. Idag hade jag det stora nöjet att känna mig lite som Gretzky, och spela mellan denna dynamiska duo. Hade inte haft något emot att spela hockey med dom, men eftersom varken talangerna eller åldrarna matchade riktigt så förblev nog detta endast en barndomsdröm. Idag handlade det inte alltså om hockey utan en annan sport, nämligen golf. Vem är då dessa två legendiska hockeystjärnor? Esa Tikkanen och Jari Kurri förstås.

Tikkanen som är kanske mest känd för sitt sätt att irritera folk i hockeyrinken med sitt sarkastiska bullshittsnack, även känt som "Tikitalk". Detta Tikitalk tycks hänga med honom även på golfbanan, där dock etiketten är litet annan än i rinken. Men har man fem Stanley Cup ringar så får man nog bryta lite etiketter om man så vill. På en relativt kort par trea hookkar Tiki sitt slag kraftigt höger om green. Kurri kommenterar att detdär for lite snett. Tiki kontrar med att "Du får nog ta drivern för att ens nå fram!"

Det va int alltför långt ifrån att min spelpartner skulle ha träffat Tiki i huvudet på ett annat hål, men kanske bra att det endast var nära. Skulle vara ganska olyckligt att hamna på kvällstidningarnas lööppi som dom som fick den store Tiki på fall.

Här ett smakprov på Tikitalk i sitt naturliga habitat.


4 kommentarer:

Anonym sa...

:) trodde Rela drog en juttu som vanligt men kanske inte.

//Zunk

Parreh sa...

Lite lash, tikitalk. Nuole persetta.

tapZa sa...

Jånä, Tikkanen e kungen han! :-)

Anonym sa...

Puttiasento ser inte bra ut. Kommer troligen att missa höger eftersom stansen är öppen vilket leder till att puttern skär bollen vid träffen!
Kom ihåg, axlar, midja och knäna i samma linje -> raka puttar!