21 maj, 2008

Only in Sverige

Sverige är, och har alltid varit föregångare inom många områden. Nu såg jag igår på nyheterna att dom planerar börja sälja sexleksaker i statliga apotek där. Låter ju smått komiskt i mina öron iallafall. Apoteksüber-Tanten i reportaget motiverade det med att sex är ett av människans basbehov, lite som mat och sömn. Sen intervjuar dom en man, samtidigt som dom visar hur en dildo ser ut som ska säljas i apoteken. Mannen säger att syftet är att bägge parterna ska kunna njuta av produkterna som säljs. Rädisan jag gnagar på far i fel hals när jag hoppar till. Man utgår alltså ifrån att dildon alltid används av flere samtidigt!? Ööh, nu fattar jag int riktigt deras tankegång. Ever heard of Viagra in Sweden? Eller kanske man bara anser att också dildon har en själ? Inte alltid lätt att förstå sig på svenskar.

Vad är sen nästa steg? Att erbjuda sextjänster genom allmän hälsovård? Kan vara att köerna sku vara långa såhär på våren. (jag ställer mig redan nu i kön just in case...) Kanske det borde också vara en giltig orsak att få sjukledigt. Ja, varför int? Om jag int får sömn på några veckor så får jag säkert några dagar sjukledigt, och man likställer ju sex med sömn här. Ganska svårt att jobba om man har grym sexbr.. ööh, alltså sömnbrist. Sen kan man ju undra om hungerstrejk och sexstrejk borde också likställas? "Jag har inte haft sex på en månad nu pga att jag protesterar mot krisen i bakomtakana!"... "Nämen snälla du! Sådär kan du inte fortsätta."... "Nåå, okej då. Du fick övertalat mig..." And what about minimalister då? Anorektiker får väl i Sverige hyfsad vård efter fastställd diagnos, men hur är det med s.k. "pihtare" då?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Only på Tapzas blogg... :)

Anonym sa...

Haha, om du lider brist på något att bli fittig på så är det endast att ta en närmare titt på vårt kära västra grannland. :D

Jag håller ett öga på dig och din blogg. "lillebror ser dig" Den där konstiga svarta pricken som finns i taket till vänster ovanför ditt skrivbord, de är min övervakningskamera...

Anonym sa...

Jag blir så trött på dethär ständiga diskriminerandet av män! Jag ska en tur till riket västerut i morgon. I jämlikhetens namn tänker jag vandra in i ett Apotek och kräva att få handla en lösf***a!

tapZa sa...

Måste utforska saken närmare... Drag iväg till Sverige med det samma och återkommer senare med en utförligare rapport!

Anonym sa...

Men det är väl klart att det också ska säljas lös***or på apoteket, tycker jag! (tapZa, vad betyder ***?)

tapZa sa...

ullis: Välkommen hem! (kanske ja sa det redan men man får väl säga flere gånger)

*** är ett sk MTV-beep
Här hann man inte riktigt med så hela ordet blev int en beep.