13 januari, 2009

Dörrknackare

Om det är någon som oväntat ringer på min dörr så är det antingen tv-licenskontrollanten eller ett Jehovas vittne. Under dom senaste 10 åren så har väl kanske endast en arg höggravid granne några gånger avvikit ifrån detta mönster där jag bodde innan. Ja, och förra månaden ringde faktiskt min badmintonspelande granne på mitt i natten när jag glömt nyckeln i låset. Undrar hur jag lyckades med det...

Nåväl. Igår ringde två löjligt snygga Jehovas vittniskor på hos min dekadenta granne. Jag hoppades förstås på att dom även skulle komma och hälsa på mig när grannen aldrig öppna dörren, men icke! Varför vill dom int hälsa på mig? Är jag på deras svarta lista av någon orsak, eller? Om någon 'insatt' läser detta så sku det vara vänligt om ni informerade mig och/eller strök mig från den svarta listan. Skicka ingen gammal gubbe till mig, jag vill ha dom två bruttona!

Inte för att jag är ett dugg intresserad av att höra deras budskap, mina intressen är mer konkreta och jordiska. Två så snygga unga damer tar jag gärna på besök anytime, fast dom skulle vara ute efter att köpa min själ! Jag är bra på att låtsas, så jag skulle inte ha några moraliska eller praktiska problem med att verka jätteintresserad, och skulle säkert få övertalat dom att komma pånytt. Kaffe sku ja också bjuda på och eventuellt en hel del annat också.

Jag har varken tid, ork eller intresse att springa på en massa meningslösa dejter på min fritid med avsikt att träffa representanter för det motsatta könet, så ett arrangemang där representativa damer frivilligt kommer på hembesök till mig låter inte alls så dumt. Dom får berätta vad som står dom nära hjärtat, jag låtsas lyssna och vara intresserad, och i gengäld så behöver jag inte sitta ensam i min etta och glo på väggarna. Alla får något och ingen blir lessen. Jag tror starkt på dethär!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Och i klartext: När du är hemma har du din ständiga vaktpost vid titthålet?

tapZa sa...

Jag fick faktiskt här på jobbet i julgåva en teaterkikare av en pumpleverantör, så ibland använder jag den till att spionera på mina grannar. Vad ska man annars hitta på när man sitter ensam i sin etta? Alltså, om jag int sitter med kikaren i högsta hugg så kuckar jag i titthålet...

Anonym sa...

jehovas vittnen ristade in några märken i våran dörr, efter att vi hade öppnat nog många gånger.. kolla på grannens å se om han har några konstiga märken som inte du har å gör likadana! :) Föresten, dendär "Larsmo-sången" hur hittar man den på youtube?

tapZa sa...

Tjena Lena! Och välkommen tillbaka till Finland!!! Tackar för tipset. Ska kolla dörrarna ikväll :-)

Om du knackar in "Dröm om mitt Larsmo" som sökord i youtube så borde du hitta videon!

Anonym sa...

Jag tänkte oxo på det där, kollar du alltid ut genom titthålet när grannen får besök?

Har du tänkt på att bilden inte är den bästa genom titthål? Kanske de inte var så snygga i verkligheten? :)

tapZa sa...

De va nu värst va de va en massa jomande om mitt stalkande. Nå om ni nu vill veta sanningen, vilket ni knappast vill, men jag berättar ändå.

Jag titta inte på vittniskorna via något titthål. Jag såg att dom stod där när jag gick till vinden för att hämta mina vinterkläder som jag slängt i en stor svart sopsäck i somras och placerat den i förvaringsutrymmet där.

Nu kan man ju fråga sig varför jag hämtar mina vinterkläder nu när vintern och den värsta kölden är snart förbi. Jo, man kan fråga sig, men man ska inte förvänta sig något vettigt svar.

Anonym sa...

Nu är det ju så att Jehoviternas himmel egentligen redan är överbokad, och vid gallringen vore det ju då förargligt för dessa trotjänare ifall de råkat frälsa en nybörjare med potential för större fromhet än de själva någonsin lyckats uppbåda. Alltså gäller det att välja sina offer med noggrannhet. Ta det som en komplimang och sök brudarna någon annanstans. ;-)

tapZa sa...

Hmm... Fast jag tror att risken för att en vittniska sku rymma iväg med någon Jaska efter firmans lillajulfest sku vara ganska minimal. Här handlar det om riskhantering också...

Jag är nog faktiskt inte så from som jag kanske inte alltid verkar. Int för att ja sku vara grymt schmutzig heller, men sterilitet är tråkigt.

Tom I. sa...

Onkohan näiden nuorten jehovatyttöjen kiertäminen joku uusi maanlaajuinen taktiikka, koska tätä tapahtuu nykyään jeppiksessäkin. Tänä talvena on jo muutaman kerran näitä hyvännäköisiä käynyt meidänkin ovella, sitä ennen oli melko pitkään hiljaista, kun vaimo oli niille mummoille "vähän" tyly. Nyt viimeks kävi ovella yksi tyttö tuomassa kutsua johonkin jehovien "bileisiin" ja oli kyllä sen verran rokin näköinen tyttö, että ennemmin oisin kuvitellut sen tuovan kutsua bileisiin music clubille.