28 augusti, 2009

Trender och mode

Ibland kan trender föra med sig något intressant och vackert, ibland inte. Själv så uppskattar jag speciellt vissa saker modetrender fört med sig. En av dessa uppfanns år 1946 av den franske ingenjören Louis Réard, nämligen bikinin. Förutsatt att den inte "missbrukas", så är den nog en sann fröjd för ögat. En annan "trendgrej" som faller mig nära hjärtat är rockmusiken, med alla dess underliggande genrer. Gemensamt för kanske bägge av dessa är att dom väckt stor uppståndelse när dom lanserades för första gången, i såväl gott som ont.

Om man ser på mer moderna trender idag så är kanske en av dom mest ögonfallande även den ett kvinnoplagg, nämligen harembyxorna. Hur i hel**** kan någon tycka att dom är snygga? Dom får ju bakdelen att se ut som ett hängande elefantarsle som dessutom skitit på sig. Ibland så tappar jag heltenkelt hoppet för mänskligheten när folk tycks totalt sakna självkritik. Ett plagg blir ju liksom inte snyggt bara av att någon modedesigner bästämmer att detta ska bli sommarens hitgrej! Först går folk på aerobic 15 ggr i veckan för att man ska göra så, och sen när dom får en tajt rumpa så klär dom den i harembyxor! HALÅÅ!?!?!

Ser man sen på t.ex. hårstilar eller mer allmänt på utseende, så är det ju vanligt att vissa grejer återkommer efter att dom varit ur mode i x-antal år. Influenser från 60- och 70-talet har vi fått ta del av dom senaste åren. En sak jag undrat över är varför inte 40-talet kan bli pop igen? Kanske det vore på tiden att vattenkammad sidbena och rektangulär 3 cm bred mustasch sku vara innegrejen nästa sommar? De börjar ju liksom vara passé med att detdär är passé nu, vahh?? Upp och hoppa och ut och marschera bara med glada miner!

1 kommentar:

Daniel sa...

harembyxorna bojkottar vi jär vi oss